Helande stenar – Ametist

Ametist är en kraftfull och skyddande sten som sägs ha en lång rad helande krafter, som gör den till en av de mest kraftfulla helande stenar som finns, en sten som du alltid kan ha med dig om du känner dig svag, sjuk och behöver styrka.

Här går vi igenom alla egenskaper som den helande stenen Ametist sägs ha.

Ametist sägs skydda mot psykiska attacker, omvandlar energin till kärlek och skyddar bäraren från alla typer av skador, inklusive geopatisk eller elektromagnetisk stress och dåliga önskningar från andra. Ametist är ett naturligt lugnande medel, det lindrar stress och påfrestningar, lugnar irritabilitet, balanserar humörsvängningar, skingra ilska, ilska, rädsla och ångest. Lindrar sorg och sorg och löser upp negativitet. Ametist aktiverar andlig medvetenhet, öppnar intuition och förbättrar psykiska förmågor. Den har starka helande och renande krafter.

Ametist uppmuntrar till nykterhet och har en nykterande effekt på överdriven njutning av alkohol, droger eller andra missbruk. Det lugnar och stimulerar sinnet, hjälper dig att bli mer fokuserad, förbättrar minnet och förbättrar motivationen. Ametist hjälper till att komma ihåg och förstå drömmar. Det lindrar sömnlöshet. Uppmuntrar osjälviskhet och andlig visdom.

Ametist ökar hormonproduktionen, justerar det endokrina systemet och ämnesomsättningen. Den stärker immunförsvaret, minskar smärta och renar blodet. Lindrar fysisk, emotionell och psykisk smärta eller stress. Ametist lindrar huvudvärk och släpper spänningar. Det minskar blåmärken, svullnader, skador och behandlar hörselproblem. Ametist sägs till och med kunna bota sjukdomar i lungor och luftvägar, hudåkommor, cellsjukdomar och sjukdomar i matsmältningskanalen.

Ta allt ovan med en nypa salt och gör gärna mer efterforskningar om du vill använda den till något. Vi uppmuntrar inte att avstå från läkarhjälp, en sten är som högst ett komplement till den hjälp du redan får.

Bild av Didier Descouens. Licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Lämna en kommentar