Helande stenar: Malakit

Malakit är en gammal ädelsten som kommer från det grekiska ordet Mallache, som betyder ”grön”. Den har fått sitt namn på grund av sin färg som liknar en grön fläck på påfågelfjädrar. Denna unika ädelsten delar sina egenskaper med turkos och turmalin och är förknippad med fertilitet, död, efterlivet och uppståndelse. De forntida egyptierna kallade den en ”gudssten” eftersom den användes som en amulett som kan undvika dödshot eller skydda bäraren från negativa enheter.

Denna kraftfulla ädelsten anpassar sina vibrationer med hjärtchakrat och halschakrat. Malakit uppmuntrar bäraren att ta risker och lär ut att ta ansvar för sina tankar, handlingar och känslor. Det balanserar humörsvängningar, läker kramper, lindrar menstruationsrubbningar och stärker immunförsvaret.

MALAKIT EGENSKAPER

Så vad har Malakit för egenskaper? Låt oss titta närmare på dom.

Malakitens fysiska egenskaper

Malakit är ett kopparmineral med en hög specifik vikt på 3,6 till 4, hårdhet på 3,5 till 4 på Mohs-skalan och perfekt klyvning i en riktning. Alla exemplar av detta mineral finns i olika nyanser av grönt, från pastellgrönt till ljust grönt till extremt mörkgrönt med gröna fläckar som liknar fläckarna på påfågelfjädrar. Med en hårdhet på 4 krävde denna ädelsten skonsam vård. Exponering för extrema temperaturer, plötsliga temperaturförändringar, ultraljudsrengöringsmedel, skavsår och kemikalier kan skada stenen.

Malakitens metafysiska egenskaper

Bara att titta på malakitädelstens virvlar, ringar och intrikata marmorering är föryngrande och upplyftande. Den stärkande malakiten balanserar hjärtchakrat och halschakrat. Denna förvandlingssten hjälper till att avslöja och läka känslomässig smärta genom att absorbera smärtan i sig själv. Det är fördelaktigt för att underlätta i tider av förändring och ger den insikt som behövs för personlig tillväxt.

Malakitens läkande egenskaper

När det gäller ädelstenar är det första och främsta som kommer till våra sinnen vilka läkande fördelar de har? Malakit, med sin vackra, rika gröna färg, lämnar inga tvivel om dess betydelse som en juvel. Ändå är rörelsen, flödet och energin i dess linjer, cirklar och design extremt lugnande och andligt inbjudande.

Krafterna hos denna ogenomskinliga ädelsten läker på fysiska och känslomässiga nivåer, drar ut orenheter och stimulerar livskraften i hela auran och kroppen. Malakites betydelse och helande egenskaper kan hjälpa till med fysisk, känslomässig och andlig balans. Ofta används i terapier, energiläkning och chakrabalansering. Malakitkristallläkande egenskaper inkluderar reglering av menstruationscykeln och kramper, lindra förlossningsvärk, hantera depression och ångest och dra ut de negativa energierna från kroppen.

Malakitens hälsofördelar

Förutom dess fysiska egenskaper och helande egenskaper har Malakit kraftfulla hälsofördelar. Det lindrar kallsvettning, malaria och Parkinsons sjukdom. Det hjälper också till att bota astma, tarmproblem och reumatisk smärta. Malakitkristall visar sig vara till nytta för dem som glömmer namnen på människor direkt efter att ha hört dem och stärker deras minne.

Känd för att behandla epilepsi, resesjuka, yrsel och lägre blodtryck, den gröna nyansen av malakitädelsten uppvisar kraftfulla energistrålar som ger bäraren en avkopplande upplevelse. Malakitkristall uppvisar fördelar vid läkning av frakturer, svullna leder, tumörer, trasiga muskler och brutna ben. Det stimulerar levern att frigöra gifter och stärker bärarens immunförsvar.

Huvudbild: Didier Descouens, Licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported 

Lämna en kommentar